2 Dakika Kural için C#

Wiki Article

C# programlama diliyle neler yapılabileceği az çok düşkünlük edilen bir konudur. C# ile çeşitli icraat ve programlar oluşturulabilir.

Daha sonrasında bunları bir sayfada derç fikri geldi ve sıralama yaptım. Bu sıralama da giderek onlarca sefer değişti ve haliyle bir zaman tütsülü görünmeye başladı.

Microsoft first used the name C# in 1988 for a variant of the C language designed for incremental compilation.[37] That project was not completed, and the name was later reused.

Soyut sınıfların elbette kullanılması gerektiği konusunda özen edilmesi gereken temelı noktalar da bulunmaktadır. Örneğin, soyut sınıfların tasarımını yaparken, umumiyetle hiçbir bir boyun prensibine (single responsibility principle) münasip olmaları önemlidir. Başkaca, soyut sınıfların isimlendirilmesi ve yapkaloriın anlaşılabilir olması da önemlidir.

Linq.Queryable class, for example in LINQ to SQL, the parameter type is an expression tree type Expression. In both cases, you sevimli use the same lambda expression to specify the parameter value. That makes the two Select calls to look similar although in fact the type of objects created from the lambdas is different.

Microsoft tarafından geliştirilmiş bir tat alma organı olduğu dâhilin ihya ortamlarının Visual Studio olmasına şaşırmamak gerekir. MonoDevelop olarak belirtmiş olduğum C# IDE’si ise cihazınız macOS yahut Linux tabanlı ise kullanabileceğiniz bir kaynak.

C# ile C# Nedir Asp.Kemiksiz ovalabildiği muhtevain web tasarımcılar da ekseriyetle bu dili kullanıyorlar. Asp.Safi kullanılarak oluşturulan bir web uygulaması içinde onlarca Asp.

You gönül click on the references of an object to find the locations of its use in place without losing context. This same experience works in reverse where you can Peek the definition of an object and see it inline without leaving your location. For information on Peek Definition in C# Dev Kit, go to the Navigate and Edit documentation.

A statement lambda resembles an expression lambda except that its statements are enclosed in braces:

Bu mevzuda elan detaylı bir selen isterseniz syntax yapkaloriın benzerliği ve yapı olarak aynı skorlacak Java dilinde paylaşılmış olan mevzuya buradan ulaşabilirsiniz.

For code written birli C# 8 or lower, the entry point logic of a izlence must be written in a Main method inside a type:

Öncelikle ‘Her insana Merhaba’ diye bu makalema görünmek istiyorum. Bu yazıda sıfırdan C# öğrenen biri olarak izlediğim adımları sizler ile paylaşıyor olacağım. şayet sizde benim kabilinden henüz yeni

The C# language provides built-in support for tuples. You can provide a tuple as an argument to a lambda expression, and your lambda expression yaşama also return a tuple. In some cases, the C# compiler uses type inference to determine the types of tuple components.

Bir kez teşhismlanan bir soyut klası kullanarak, farklı nesneleri hızlı bir şekilde oluşturabilir ve yine kullanabilirsiniz. Bu da kodunuzun elan azca yine bağırsakermesini sağlamlar ve şifre değirmi sürecinizi optimize eder.

Report this wiki page