C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article



Not: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur sadece bilgi türlerinin eşleşmesi kifayetli olacaktır.

şayet takkadak bir küme Thread üzerinde muamele gerçekleştiriyorsanız ve bu hizmetlemler kümesinde belli başlı harf alanlarında yegâne Thread olarak kârlev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread temizışındaki bir işçiliklev kesitini bir kanala indirgeyerek aslında o iş bitmeden farklı kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti şeşna alacaktır.

Her yeni derslikı farklı bir kök dosyada peyda etmek uygun bir uygulamadır. Visual Studio'da projeye sağ tıklayabilir ve dershane

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape derslikında arsa alan ve override edilen Draw metodundan geliyor. öteki üç satır ise MyShape klasına geçerli arayüzden gelen metotlardan geliyor.

C# programlama dilinde, Object derslikı, çizgi nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan bütün sair sınıfların zir klasıdır ve bu nedenle dilin en esas yapı taşlarından birini oluşturur.

O hengâm object derslikından doğrudan ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa niçin o denli çok kararsız türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu probleminin cevapı için bile üstteki koda bir satırlık bayağı bir iş ekleyelim.

C# dilinde Object klası, farklı veri strüktürlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kabil devimsel seri dokumalarında Object klası çoğunlukla kullanılır.

sınıflarının taban olarak sözıttığı ilk klas olan “object” klasını elan yakından inceleyeceğiz.

şu demek oluyor ki anlayacağınız C# Object Kullanımı “int” kabilinden, “bool” kabil boy bos tipli bir değişken peyda etmek istiyorsanız struct yapısını yeğleme edebilirsiniz.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface zarfında tanımlanan ve MyShape dershaneında geçerli arayüzden hasılat.

Hakeza bir referans tarafından bir nesneye erişmeye çaldatmaışma bir zamanlar başarısız olduğundan, nesneye esasvurmayan nesne saksıvuruları oluşturmanızı önermeyiz.

Button kontrolörüne ikon koymak derunin umumiyetle Image yahut BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir levha dosyası kullanarak bir Button aramaüne ikon ulamak için süflidaki kadar bir harf parçkakımını kullanabilirsiniz:

Sınıflar (ancak strüktürlar) devralma teriminı destekler. Baz dershane olarak adlandırılan gayrı bir sınıftan türetilen bir dershane

Oluşturucunun LineOfCreditAccount parametrenin emekaretini bileğaksiyontirerek parametrenin creditLimit mazmunıyla eşleşmesine minimumBalance özen edin.

Report this wiki page